1
2
3 Meubels

U bevind zich hier: Sander Coumou > Projecten > Boekenkast

Boekenkast


Voor het ontwerp van mijn boekenkast kwam ik de volgende vragen tegen. Welke boeken wil ik er eigenlijk in hebben? Alleen boeken of heb ik nog andere dingen die er in moeten komen? Hoe groot moet de kast worden. Wat voor model en hoe verhoudt dit zich met de rest van de kamer-inrichting.
Alle ideeën bij elkaar, dacht ik aan een 'ouderwetse' archiefkast met zo'n trappetje ervoor. Zie de tekening hieronder

Boekenkast 2e schetsBoekenkast 1e schets


Echt praktisch zou dit niet worden. En is dit te maken? Na nog eens goed nagedacht te hebben ben ik uiteindelijk tot een ander ontwerp gekomen...
Een kast met een ‘vrije’ indeling, waar geen vak hetzelfde is. Het zou een moderne uitstraling moeten zijn. Echter, vond ik dit idee nog iets te saai. Om het speels te maken heb ik de kast door midden gezaagd. Hierdoor ontstonden er 2 kasten die een speelse indruk geven maar toch een tegenstelling zijn op mijn inrichting door de moderne uitstraling.
De uiteindelijke ontwerptekening zie je hieronder.

Definitiev ontwerp

In de garage bij mijn vader hebben we samen de kast gemaakt. Toen deel 1 af was hebben we hem via het raam naar binnen gehaald.
Eenmaal geschilderd is dit het eindresultaat van deel 1.

Boekenkast deel 1

Deel 2 is ontworpen en inmiddels gebouwd, geschilderd en op zijn plekje gezet! samen zien ze er zo uit

Ksst incl. deel 2


Een zelfde model kast voor het beeld- en geluidsapperatuur is het volgende project. Het ontwerp is klaar (foto hieronder).

Lage kast definitief ontwerp

Wordt vervolgd……..

Vragen/opmerking?

6
15
16 17 18