1
2
3 Inrichting woning

U bevind zich hier: Sander Coumou > Projecten > Inrichting woning

 

voor bewoningInrichting verbouwing


Sinds ik in mijn huis woon (2006) ben ik bezig met opknappen. Het is dus niet altijd een puinhoop maar wel vaak. Toen ik mijn woning betrok studeerde ik en was er geen geld om het op te knappen. Na de vloerbedekking was het geld op.

Onlangs
Eind 2009 heeft de woningbouw de woningen licht gerenoveerd. Het buitenschilderwerk is gedaan, de dakpannen zijn nagelopen op breuk, de dakgoten zijn vervangen. Het allerbelangrijkste voor mij was het vervangen van de groepenkast en het maken van een badkamer op de 2e verdieping. Voor de foto's van de verbouwing kijk hier. Het ontwerp het ik in goed overleg met de woningbouwvereniging en de aannemer zelf gemaakt. Als voorbereiding heb ik zelf met mijn vader een dakraam aangebracht waardoor je nu daglicht in de badkamer hebt en tijdens het douchen naar buiten kan kijken.
Ook het toilet is gerenoveerd. Wanden en vloer zijn voorzien van tegels, de toiletpot en reservoir vervangen. Toen alles klaar was bleek dat als je op de pot zat de deur niet meer dicht kon! Omdat het hooghangende reservoir vervangen was voor een laaghangende moest de toiletpot naar voren. Ik heb de aannemer gevraagd of hij 2 gaten in de deur wou maken voor mijn knieen… er is toen een ander reservoir en toiletpot geïnstalleerd en de deur kan weer dicht.


Nu
Als eerste is de woonkamer opgeknapt. Plafond, wanden, vloer, inboedel alles is vervangen behalve de gordijnen en de kachel. Deze 2 blijven voorlopig ook. De woonkamer is dus voorlopig klaar.


Planning
Voor het najaar van 2010 staat gepland om de 2e verdieping te gaan verbouwen. Alles behalve de badkamer en het dak eruit. Nieuwe indeling, zolder maken en een dakraam in de slaapkamer plaatsen. Hierna moet hier uiteraard de inrichting gaan komen, gedeeltelijk heb ik die al in mijn hoofd.

Er zal ook een cv-installatie aan worden gelegd. Bij de bouw van de badkamer is hier al rekening mee gehouden door afvoer, en water naar de toekomstige zolder te brengen.

Update
Inmiddels ben ik begonnen met de verbouwing van de 2e verdieping. De zoldervloer is gemaakt en beplaat. Tijdens wat kleine aanpassingen aan de electrische installatie bleek deze in een veel slechtere staat dan gedacht. Porseleine lasdozen stalen dozen en buizen, alles aan elkaar gelast, nieuwe draden trekken was geen optie dus besloten om alles te vervangen. Ook dit is inmiddels is gedaan en de installatie is uitgebreid van 4 groepen naar 7 groepen. Tevens zijn er 2 extra groepen gereserveerd voor de keuken.
De tussenwanden zijn inmiddels geplaatst en alle electra behalve het schakelmateriaal aangebracht.

De cv-installatie is aangelegd, de oude geiser los gekoppeld en verkocht. er zijn 5 radiators aangebracht. 2 in de woonkamer, 1 in de gang bij de voordeur, 1 in de slaapkamer, 1 in de badkamer en 1 op zolder.

In de slaapkamer zijn 2 grote dakramen aangebracht voor meer licht en betere ventilatie. De 2 dakramen voor de zolder wachten nog op een mooie droge dag. De vloer van de 3e etage (zolder) is inmiddels geisoleerd evenals de tussenwanden. De volledige 2e etage is gegipst. op de 2 slaapkamers zijn kasten aangebracht, in de master slaapkamer een walk-in kast en op de andere slaapkamer schuifdeuren onder het dakbeschot voor extra werkruimte.

In de woonkamer en slaapkamer zijn de tv's aan de wand gemonteerd. voor de woonkmaer zijn alle kabels netjes achter de wand weggewerkt. in de slaapkamer wacht dit nog even op het jusite meubel zodat de doorvoeren op de juiste hoogte kunnen worden aangebracht. Tevens zijn op de gang en slaapkamers al het schakelmateriaal aangebracht.

Voor de laatste foto's kijk hier

Vragen/opmerking?

6
15
16 17 18